Doğumgününde
her zaman yaş pasta olur. Ben de bu klasiği şimdilerde çok
popüler olan şeker hamurlu bir pasta ile taçlandırmak istedim.
Haftalar önce süreç başladı, malzeme temini, şablon çizimi,
minyatür olarak kullanılacak örnek şekil bulma, falan filan, oydu
buydu derken (biraz da tercihen) benim şeker hamuru pastam şeker
hamuru teminimden öteye geçemedi.
Hem nesi varmış cheese cake 'in:) Neyse malzeme hazır en azından, bakalım kime kısmet olacak;)
Hem nesi varmış cheese cake 'in:) Neyse malzeme hazır en azından, bakalım kime kısmet olacak;)
Tabanı
için:
2
paket yulaflı bisküvi
Çeyrek
paket eritilmiş margarin
Bisküvileri
robotta çekerek hafifçe eritilmiş margarini de bisküvilerle bir
karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından kelepçeli kalıba (önce
yağlı kağıt sererek) taban olarak sıkı sıkı yerleştiriyoruz
ve buzluk ya da dolapta iyice soğutuyoruz.
Ortası
için:
1
paket krem şanti (Dr.Oetker 2 paket toplam 150 gr)
2
çay bardağı soğuk süt
400
gr labne peyniri
2
limon rendesi, yarım limon suyu
Önce
krem şantiyi iyice kabartıp ardından diğer malzemeleri ekliyoruz
ve bu karışımı soğuttuğumuz tabana yayıyoruz.(Eğer yüksek
bir cheesecake istiyorsak orta malzemesini iki katına çıkarırız.
Ben böylesini tercih ederim)
Sosu
için:
1
yemek kaşığı pudra şekeri
1
yemek kaşığı mısır nişastası
İstenilen
miktarda limon kabuğu
Sosumuzu
pişirip katılaştıktan sonra da ılıklaşmasını bekler ve sonra
cheesecake üzerine dökeriz. Cheese cake, buzdolabımızın en soğuk
bölümünde en az bir gün bekledikten sonra servis edilmelidir.
1
iyi fikir bencede.nice yıllara.
YanıtlaSil