19 Kasım 2012 Pazartesi

DOĞUMGÜNÜNDE LİMONLU CHEESE CAKE
  Doğumgününde her zaman yaş pasta olur. Ben de bu klasiği şimdilerde çok popüler olan şeker hamurlu bir pasta ile taçlandırmak istedim. Haftalar önce süreç başladı, malzeme temini, şablon çizimi, minyatür olarak kullanılacak örnek şekil bulma, falan filan, oydu buydu derken (biraz da tercihen) benim şeker hamuru pastam şeker hamuru teminimden öteye geçemedi.

Hem nesi varmış cheese cake 'in:) Neyse malzeme hazır en azından, bakalım kime kısmet olacak;)
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
Çeyrek paket eritilmiş margarin
Bisküvileri robotta çekerek hafifçe eritilmiş margarini de bisküvilerle bir karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından kelepçeli kalıba (önce yağlı kağıt sererek) taban olarak sıkı sıkı yerleştiriyoruz ve buzluk ya da dolapta iyice soğutuyoruz.
Ortası için:
1 paket krem şanti (Dr.Oetker 2 paket toplam 150 gr)
2 çay bardağı soğuk süt
400 gr labne peyniri
2 limon rendesi, yarım limon suyu
Önce krem şantiyi iyice kabartıp ardından diğer malzemeleri ekliyoruz ve bu karışımı soğuttuğumuz tabana yayıyoruz.(Eğer yüksek bir cheesecake istiyorsak orta malzemesini iki katına çıkarırız. Ben böylesini tercih ederim)
Sosu için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
İstenilen miktarda limon kabuğu
Sosumuzu pişirip katılaştıktan sonra da ılıklaşmasını bekler ve sonra cheesecake üzerine dökeriz. Cheese cake, buzdolabımızın en soğuk bölümünde en az bir gün bekledikten sonra servis edilmelidir.
1

1 yorum:

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER HEP BİZİMLE KALIN...