KESME ÇORBA
Yarım kilo yoğurt,
Su,tuz,reyhan,pul biber ,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Ha, bir de oklava!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjobRMGcK9K9J48STFppQVDOfFmpPAmUKd73gVbLE97uxaQ9A7mekAlFbaYidJM7hkDcErFs76KmA0upuDiuUchcO5FEFOHxLhAd1M2Vzvj2jCN9W97LAjW7-f2-0pxYZLug8k4P4mDps/s200/g9xj7.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFj-e08Pa6qq92PpJZuZAQgIYioZv5qgU2c4EHVjhFodmS8N-0xFQJNeyaADFja1-PX4j_iN3Johs_DSXjViVSLneYdMA2xy4XEbRaNjo_wpQzzOn-lW9KwN3Lpu90FEtGFOXQXYTQq24/s200/g7wxy.jpg)
EZOGELİN ÇORBASI
- İşte bir çorba klasiği... Tüm tahılları içinde barındıran, tam da topraktan gelen mucizelerin birleşimi...
- 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek ,yarım çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı pilavlık bulgur 1 çorba kaşığı un ,50 gr tereyağı, 2 çorba kaşığı domates salçası , 8 su bardağı et suyu, pulbiber, nane ,tuz
- Tereyağını derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip
tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp
una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar
pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan
et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar
pişirin.
Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun,çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.
MERCİMEK ÇORBASI
3su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan1 limon suyu
1 çay bardağı su.tuz
Sos için;Tereyağ ve pul biber
Mercimeğimizi bol suda yıkıyoruz. Gerçek suyumuzu(tablet değil) ekliyoruz, patates ve soğanımızı dilimleyip tüm malzememizi haşlıyoruz.
Kıvam ve tat için kuru nane ve limon suyunu ekliyoruz, tuzunu ayarlıyoruz. Çorbanız koyu ise sıcak su ekleyin ve 3-5 dk daha sürekli karıştırarak pişirin.. Yağı hafif kızdırın, pul biber ekleyin ve ateşten alın.Servis için kızarmış ekmekleri ekleyin, yağ ile servis yapın.
BROKOLİ ÇORBASI
1 adet brokoli (orta boy)
2 çorba k.un
1 adet yumurta
3 yemek k.süzme yoğurt
Su, tuz
2 çorba k.un
1 adet yumurta
3 yemek k.süzme yoğurt
Su, tuz
Üzeri için:Tereyağı, toz kırmızıbiber(isteğe bağlı)
Öncelikle orta boy bir tencereye, suyu alalım kaynamaya bırakalım.
Bu arada terbiyesini hazırlayalım, bunun için. Çukur bir tasa yumurtayı kıralım, 2 yemek kaşığı unu alalım, süzme yoğurdu ilave edelim ve çırpalım.
Bu arada brokolileri kesme tahtasında ince kıyalım, bunları tencereye ilave edip 7–8 dakika kaynatıp ocaktan alalım ve blender ile çekelim.
Tencereyi tekrar ateşe koyup tuz ilave edelim, bir kepçe ile tencereden çorbadan alıp terbiyenin içine azar azar ilave edelim(kesilmesi önlemek için) kıvama gelen terbiyeyi kaynayan suya ilave edelim, Küçük bir tavada tereyağını eritelim, içine toz kırmızıbiberi ilave edip hafif yakalım. Kaseye koyduğumuz çorbaların üzerine bir kaşık tereyağı dökerek servise sunun.
Bu arada terbiyesini hazırlayalım, bunun için. Çukur bir tasa yumurtayı kıralım, 2 yemek kaşığı unu alalım, süzme yoğurdu ilave edelim ve çırpalım.
Bu arada brokolileri kesme tahtasında ince kıyalım, bunları tencereye ilave edip 7–8 dakika kaynatıp ocaktan alalım ve blender ile çekelim.
Tencereyi tekrar ateşe koyup tuz ilave edelim, bir kepçe ile tencereden çorbadan alıp terbiyenin içine azar azar ilave edelim(kesilmesi önlemek için) kıvama gelen terbiyeyi kaynayan suya ilave edelim, Küçük bir tavada tereyağını eritelim, içine toz kırmızıbiberi ilave edip hafif yakalım. Kaseye koyduğumuz çorbaların üzerine bir kaşık tereyağı dökerek servise sunun.
Hepsi çok güzelgörünüyor benim favorim kesme çorbası eminim çok lezzetlidir
YanıtlaSilKesme çorba Nurten 'in. Henüz deneyemedim. Bence de lezzetlidir.
Sil